Kamperen in Gelderland: waar kan ik het beste terecht?

Nederland is het kampeerland bij uitstek. Hoewel je in alle provincies van ons land wel een leuke camping kunt vinden, is de provincie Gelderland volgens de website van de ANWB de populairste provincie om je kampeervakantie in te vieren. Daarom kijken we naar de drie bestbeoordeelde campings in Gelderland volgens de ANWB. De campings worden door deskundige en onafhankelijke campingsinspecteurs beoordeeld. Er wordt daarbij gelet op vijf onderdelen, namelijk: sanitair, terrein, shops en horeca, zwemmen en recreatie.

  1. Marveld Recreatie

Deze zeer grote camping (971 plaatsen) is genomineerd tot Camping van het Jaar 2014 en bevindt zich in Groenlo. Volgens de ANWB inspectie ontvangt de camping 5/5 sterren, terwijl de kampeerders de camping eveneens hoog beoordelen met een 8.1. De camping is gericht op families met kinderen tot 12 jaar en biedt wifi op openbare plaatsen.

Marveld recreatie biedt haar gasten veel faciliteiten, waaronder horecavoorzieningen, bowlingbaan, pitch-and-putt en voorzieningen voor winterkamperen. Daarnaast worden kanotochten georganiseerd op het riviertje de Slinge. Dit riviertje ligt pal naast het terrein van de camping. Ook in de winter is er voldoende activiteit: gasten kunnen dan namelijk hun kunsten vertonen op de kunstijsbaan. Uiteraard mag een zwembad en waterglijbaan niet ontbreken.

  1. Camping de Wildhoeve

Ook Camping De Wildhoeve ontvangt 5/5 sterren van de ANWB. Het is een iets minder grote camping in vergelijking met nummer 1, maar dat doet niet af aan het feit dat ook deze camping is voorzien van veel faciliteiten. Zoals een goede camping betaamt, beschikt ook deze camping over zwembaden: genieten in een buitenzwembad als een binnenbad behoren tot de opties. Camping De Wildhoeve richt zich op families met kinderen tot 6 jaar, en is dus wellicht beter geschikt voor jongere kinderen. Zo worden onder andere speurtochten door de Veluwse bossen aangeboden en worden er speciale fietstochten georganiseerd om het wild van de Veluwe te ontdekken.

vakantie op de wildhoeve 2011

  1. Recreatiecentrum Ackersate

Deze campervriendelijke camping (5/5 beoordeling) ligt in Voorthuizen en beschikt over 471 plaatsen. Hoewel deze camping eveneens voor families met kinderen tot 6 jaar is, zijn er ook activiteiten gericht op senioren. Zo zijn er voor hen speciale openingstijden in het zwembad, speciale seniorenweken en op woensdag kan men genieten van een pannenkoekenbuffet. De kinderen mogen echter niet tekort worden gedaan. Daarom is er een speciaal overdekt kleuterbad en zijn er veel speeltoestellen. Om gasten de beste campingervaring te bieden, vind je er tevens sportvelden, een tennisbaan, een kinderboerderij en recreatieplas Zeumeren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>