Campings aan de Vlaamse kust

Voor veel Nederlanders is kamperen de ultieme manier om uit te rusten. Hoewel je in Nederland door heel het land gezellige campings vindt, is het wellicht ook leuk om eens de Vlaamse kust op te zoeken. De Vlaamse kust heeft leuke steden zoals Brugge te bieden voor een dagje uit. Daarnaast is het een leuke afwisseling om ook eens te genieten van de Belgische gastvrijheid. En wat te denken van de overheerlijke Vlaamse frieten en Belgische specialiteitsbiertjes?

de belgische kust

Een overzicht van leuke campings

De ANWB biedt op haar website een overzicht aan van de campings die te vinden zijn aan de Belgische kust. Één daarvan is de Kompas Camping te Westende. Deze camping krijgt een beoordeling van 4/5 sterren. Het is een relatief grote camping met 425 plaatsen. Daarnaast is de camping geschikt voor campers.

Ben je op zoek naar een wat kleinere camping? Dan is de Familiecamping Domein Kindervreugde wellicht een goede optie. Deze camping ontving 3/5 sterren en bevindt zich in Adinkerke. Extra leuk voor kinderen is het feit dat Plopsaland op slechts 800m afstand ligt. Ondanks de kleinschaligheid van de camping, kun je Wifi vinden op openbare plaatsen. Daarnaast is het een ideale plek voor hondenbezitters: je trouwe viervoeter is er namelijk ook welkom.

Een andere optie is Camping Nieuwpoort. Deze camping ligt op 5km van het strand en heeft 4 sterren gekregen van Vacansoleil. Ook als je geen zin hebt om naar het strand te gaan kun je genieten van waterpret. Zo bezit de camping twee diepe baden met glijbaan en een kinderbad. In het zomerseizoen is er een animatieprogramma voor kinderen tot 12 jaar. Ben je die leeftijd al voorbij, dan kun je ook genieten van optredens en workshops.

De bestbeoordeelde camping is Camping Klein Strand met 4.5/5 sterren. Deze camping is zeer groot (786 plaatsen) en is vooral gericht op gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Camping Klein Strand bevindt zich in Jabbeke. Ook deze camping is voorzien van (gratis) Wifi en ook honden worden toegelaten. De camping heeft een recreatieplas met glijbaan waarin gezwommen kan worden. Brugge is zowel met de bus als met de fiets binnen een mum van tijd bereikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>